ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΣΠΑΝΙΟ, ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ!

Μια πραγματικά μοναδική ποικιλία που ευδοκιμεί αποκλειστικά στα αμπέλια που περιβάλλουν το χωριό Μεσενικόλας. Γεννημένη από τα αργιλώδη εδάφη της περιοχής και νοτισμένη από την «αύρα» της Λίμνης Ν. Πλαστήρα, η μαυρόρωγη αυτή ποικιλία θεωρείται ο «κρυμμένος θησαυρός» του ελληνικού αμπελώνα.

 Το Μαύρο Μεσενικόλα οινοποιείται συνήθως μαζί με τις Γαλλικές ποικιλίες Syrah και Carignian παραδίδοντας ένα κόκκινο κρασί με έντονη, στρογγυλή γεύση, πλούσιο σώμα και αρώματα φρούτων του δάσους, το γνωστό ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ, το οποίο είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π). Όταν το Μαύρο Μεσενικόλα οινοποιείται μόνο του μας χαρίζει εξαιρετικά ροζέ κρασιά, με ιδιαίτερο σκούρο ρόδινο χρώμα και έντονα αρώματα που θυμίζουν κοκκινόμαυρα φρούτα. Το ισορροπημένο στόμα του και οι μαλακές τανίνες του αποζημιώνουν τον ουρανίσκο με τον καλύτερο τρόπο.