ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

«ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΑΖΕΙ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Η ιστορία για να συνεχιστεί, πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Να δημιουργεί νέα …παράδοση. Αυτό ακριβώς κάνει ο Οινοποιός Γιώργος Καραμήτρος. Μεγαλωμένος στο Μεσενικόλα, «ζυμωμένος» στην Οινοτεχνία και «ώριμος» πια, χρησιμοποιεί τις παιδικές του μνήμες ως εφαλτήριο δημιουργικότητας για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Να δημιουργήσει το δικό του σύγχρονο Οινοποιείο!

four-flower

Ο Γιώργος Καραμήτρος ιδρύει το Οινοποιείο το 2000 θέλοντας να δώσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της οικογένειας. Ποιο είναι αυτό; Ο εκσυγχρονισμός, που όμως σέβεται την παράδοση, την προσωπικότητα του Οινοποιού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και σε καμία περίπτωση δεν τα αντικαθιστά. Με νέες ιδέες και ανεξάντλητο πάθος για τελειότητα, δημιουργεί το μοναδικό σύγχρονο, πλήρως καθετοποιημένο Οινοποιείο μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στο Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα, δυναμικότητας 400.000 φιαλών ετησίως.

four-flower

Το Οινοποιείο διαθέτει 70 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελοκαλλιεργειών και συνεργάζεται με περίπου 100 αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός επιλέχθηκε προσεκτικά και τηρεί όλες τις απαραίτητες, προδιαγραφές ενώ όλες οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες, με οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζύμωσης.

Τα πρώτα μπουκάλια ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΟΠΑΠ «βγήκαν» στην αγορά το Φεβρουάριο του 2000. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Καραμήτρος, δημιούργησε άλλες 14 ετικέτες, κατέκτησε δεκάδες βραβεία ποιότητας σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, διείσδυσε στις αγορές του εξωτερικού και συνεχίζει κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της οικογένειας: να κάνει γνωστό το Μεσενικόλα, τις ντόπιες ποικιλίες και ιδιαίτερα την ομώνυμη ποικιλία του «Μαύρου Μεσενικόλα», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

To Οινοποιείο DOMAINE MONSIEUR NICOLAS είναι πιστοποιημένο με το Σύστημα Διαχείρισης Τροφίμων ISO 2200.